Drie Dagen

Een leuk weekendje. Dat was het zeker en vast. Vrijdagavond na het werk zijn we een spaghetti gaan eten in Den Trol in Schoten. Die staat daar voor bekend. Lekker lekker. Daarna trokken we weer ‘t stad in voor een toneelstuk van Osea, Koppelbazen genaamd. Goed gelachen en genoten. Bij het volgende stuk ben ik zeker en vast weer van de partij.

Zaterdag was dan de dag voor het verjaardagsfeest van mijn neef. Hij is 20 geworden. Een ritje naar Bornem. Een aangename babbel met ouders, tantes, neven, … Heerlijke hapjes. Weer op een gezellige manier de nacht ingegaan.

filmrolEn vandaag was het hoogtepunt een bezoekje aan Utopolis om naar Loft te gaan zien. Dankzij de Bongo-bon van een vriend kregen we ook even een rondleiding achter de schermen. Eén man. Elf zalen. Grote rollen film. 3-5 km lang. Het zag er groots uit. Zo voor het afrollen van die filmrollen. De digitale manier nam een pak minder plaats in. Het nadeel daarvan is dan weer dat als het kapot is, je het niet zomaar even kan repareren. Ik zou in ieder geval die man zijn job zeker niet willen. Zo in de warmte, saaie ruimte, heel de dag alleen, …  Afin, toen was het tijd voor de film: Loft! Super film! Grote aanrader! Zeker zien! Zegt dat genoeg? En nu begrijp ik de vriendin van mijn neef toen ze zei: “Die film zou’k wel voor nen tweede keer willen zien in de cinema.” Awel, ze had groot gelijk!

Tik tik tik

De klok in mijn living. Ze hangt aan de schouw. Toen lag ze in de gang. Ze tikte té hard voor mijn hoogstaand bezoek die in de zetel bleef slapen. Ze had gelijk. De klok tikt te hard. Dus ze bleef een tijd in de gang. Tot ik de klok aan mijn schouw toch teveel miste. Wie mij dus een mooie niet-tikkende duidelijke analoge klok bezorgt, zal ik heel dankbaar zijn.

Sneeuw

Boom met sneeuwOk, 2 dagen te laat. Maar ik wil hier toch even vermelden dat er sneeuw was. Ok, dat wisten jullie allemaal al wel. Dat ik het gezien heb van op mijn derde verdiep, wisten jullie nog niet. Dat de Antwerpse daken in ‘t wit veel mooier zijn, misschien wel. De boom vanachter in een van de tuinen was ook prachtig wit. Ik was ziek, maar heb vanachter de venster toch ook genoten van de sneeuw.

Spreuk van de Week: Pad

Vermits iemand graag een pad in een prins zou willen veranderen, ging ik op zoek naar een spreuk over een pad. En deze was wel heel toepasselijk:Pad

Men kan een pad wel net zo lang trappen, dat hij kwaakt.

Verklaring: Men kan ook de geduldigste zo lang sarren, dat hij zich verweert. Reeds in de Kamper Verzameling: Men tredet die Padde wel soe lange, dat sy van sich spijet.

Van Pocahontas naar Piraat

Het vorige liedje dat ik écht wou leren spelen op piano was Pocahontas. Het komt uit een disney boek dat ik had gekregen. En ik was er zo van overtuigd dat ik dat eens echt ging leren spelen, maar het kwam er niet van. Pirates Of The CaribbeanIk oefende minder en minder in plaats van meer en meer.

Nu heb ik in Disneyland Parijs mijzelf een nieuw piano boek aangeschaft: Piano Solo van Pirates of the Caribbean. Ik vond de muziek van die film gewoon zo super dat ik het écht niet kon laten staan.

Gisteren heb ik dan eindelijk eens bekeken welk het eerste liedje is dat ik wil kunnen spelen. Het is He’s a Pirate geworden. Op piano zou dat dan zoals dit kunnen klinken, maar na twee dagen oefenen ben ik daar nog zeker niet.

Site van het Jaar 2008

Het is weer zover. Verkiezingen. Nee, niet van Amerika deze keer, maar de verkiezingen voor de beste sites van het jaar 2008. En de laatste weken deden de genomineerden er alles aan om zeer veel stemmen te krijgen natuurlijk. En ik geef hen geen ongelijk. Als je al genomineerd bent, wil je natuurlijk ook winnen.

Site van het Jaar 2008Mijn stem gaat in ieder geval uit naar de volgende sites:

In de categorie Radio:

  •  Studio Brussel : Gewoon omdat ik daar wel eens de live radio op zet en dan ook even wat lees. Op de andere radio websites kom ik nooit.

In de categorie Eten & Drinken:

  • Resto : Handig om te zoeken waar je iets wil gaan eten.

In de categorie Persoonlijke Blog:

  • Past is Prologue :  Een goede vriend kan je toch niet in de steek laten zekers. Maar dat is niet de enige reden dat ik op hem stem hoor. Ik gun het hem van harte om dit jaar, na een paar keer genomineerd te zijn, eens écht te winnen. Succes!
  • Lamazone : Haar reisverslag van Mexico was gewoonweg schitterend.
  • Houbi : Leuk om te lezen. En dikwijls lees ik daar een andere kant van een bepaald verhaal.

In de categorie Cultuur & Entertainment:

  • Humo : Na vorig jaar een abonnement te hebben op dit magazine en nu niet meer, ga ik af en toe wel eens kijken op de site.

In de categorie Stadsblogs:

En in de categorie Fotoblog:

  • Tweeduizend : Ook hier speel ik even de goede Antwerpenaar. Altijd leuk om foto’s van je eigen stad te zien.

Dit waren niet de enige categorieën, maar in de andere categorieën had ik niets te zoeken. Zoals je ziet, je moet dus niet in elke categorie stemmen. Dus neem snel even een kijkje en breng je eigen stem uit. Je hebt nog maar 10 dagen!!

Uitvluchten

Normaal zit ik nu op de pingpong les. Mawa kon niet. Ik had me zo hard voorgenomen om deze keer wel eens zonder haar te gaan, maar het lukt me niet. Ik verzin redenen, ik zoek zelfs redenen zodat ik niet moet of kan gaan. Wel, het zijn allemaal domme redenen. De waarheid is dat ik niet zonder Mawa wil gaan.

pingpong

Ik heb er niet zoveel plezier in om met de anderen te spelen. Ik vind het vervelend dat ik de derde persoon aan een pingpong tafel zal zijn. Door mij zullen twee anderen ook moeten afwisselen met spelen. Ik cijfer me dan weg. Ik ben zo niet. Ik wil niet de persoon zijn waardoor anderen minder kunnen trainen. Ik zat er mee in. Ik wou me er echt over zetten. Momenteel denk ik dat ik me er gewoon moet bij neerleggen dat ik nooit zonder Mawa of andere afgesproken partner naar de pingpong les zal gaan.

Ik heb bij deze vandaag wel een ander voornemen genomen. Ik wil wel volhouden om elke week minstens een keer te gaan sporten. Dus de volgende keer dat Mawa niet kan gaan pingpong, ga ik gewoon zwemmen. Dat is leuk en dat kan ik perfect alleen.

Smiley

Ik dacht écht dat Elsje een volledige post over mij schreef. Ik vond het al raar. En al snel bleek dat zij het gewoon had over de smiley-bordjes op de Hollandse wegen. Natuurlijk kan ik het dus niet nalaten om dat hier te melden en iedereen te verwijzen naar Elsje haar smiley!!

Het Nieuws

Ja, blijkbaar breng ik nieuws.

Als ik een inkomende link krijg naar deze blog dan ga ik natuurlijk even kijken. Meestal is het gewoon dat je ergens in een blogroll staat en iemand zo hier terecht gekomen is, maar deze keer niet.  DrieHenk Decorte schreef over nieuws.be en daarbij werd deze blog ook vermeld. Blijkbaar wordt er op deze welbepaalde nieuws site gewerkt met ratings – hoe geloofwaardig is een bepaald nieuwsbericht? En blijkbaar heb ik, net als hem, rating 3. *Trots*

Maar toen kwam de vraag: Welk van mijn posts staat er op nieuws.be ? Wel, hier staat het. Ik snap het niet. Waarom zou Juli 2008 nieuws zijn? Het is een post over de statistieken van deze blog van die maand. Verder zou het wel leuk zijn dat ze je laten weten dat ze een artikel van u op hun site zetten.

Voila, nu weten jullie ook dat ik hier nieuws breng!

Spreuk van de Week: Kot

Ik had niet gedacht dat ik zo’n curieuze lezers had, maar hier is het dan. De post die een dag later is dan normaal. De post waarvan ik gisteren absoluut nog niet wist over wat het ging gaan. Vlak voor ik de Spreuk van de Week schrijf, blader ik pas in mijn gekregen boek. En zo bleef ik vandaag stilstaan bij volgende wijze raad:kot

Die een zot
Trouwt om zijn kot,
Verliest het kot,
Maar houdt de zot.

Verklaring: Het is verkeerd, een dwaze man te trouwen om zijn rijkdom. De spreuk is een van de Rijmspreuken van de dichter Adriaan Poirters. Maar komt ook reeds voor bij Cats.

En geen schrik… er komt vanavond nog meer.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake