Een Lach

… breekt door op mijn gezicht bij dit resultaat:


You Are Not Scary

Everyone loves you. Isn’t that sweet?

How Scary Are You?

Later

Alles komt later in mijn leven. Later dan ik het had gewenst.

Ik wou vroeger afgestudeerd zijn tegen dat ik 21 was. Ja, dat kon want ik ben een 4-jaar durende studie begonnen toen ik nog juist 17 was. Ik ben echter pas afgestudeerd toen ik net 25 was geworden. 3 jaar later dan gepland.

Vervolgens zat ik in een relatie waarin ik echt al wel aan kinderen dacht. Hij was er echter niet klaar voor. Relatie van 7 jaar is ondertussen ook voorbij. Het zal nog wel een tijdje duren eer ik zo’n nieuwe relatie heb. En tegen dat ik dan weer klaar ben voor kinderen… En ik wou zéker kinderen voor ik 30 was, want ik wil niet dat ik 50 ben tegen dat mijn kinderen 20 worden. Ik had graag een relatief jonge moeder geweest zoals mijn schoonzus bijvoorbeeld. X jaren later dan gepland.

En dit allemaal omdat ik op tv zag hoe een meisje leerde fietsen…

Sekten

Vanmiddag zag ik voor de verandering eens naar Oprah. Daar werd het ongelooflijke verhaal verteld van een jonge vrouw, Elissa Wall, die uit de sekte FLDS gestapt is. In de sekte was het bijvoorbeeld een eer om als jonge vrouw, 13 of 14 jaar al te trouwen. De huwelijken werden geregeld door de priest head. En polygamie was hen natuurlijk ook niet ongekend.

Door heel dit verhaal begon ik me af te vragen hoeveel sekten er in België zouden leven. Dichter bij huis. Kan dat hier? Zo’n gesloten gemeenschap? Ik zocht op sekten, ik vond een verslag over sekten in België, …  Ik kwam nog veel meer tegen, maar eigenlijk niet direct iets over een specifieke sekte. Toen natuurlijk mijn frang viel dat een sekte zichzelf geen sekte noemt, maar een groep gelovigen.

Verder vroeg ik me ook nog af hoe iemand eraan begint om uit een sekte te stappen. Wanneer valt die eerste frang dat je in een sekte vastzit en dat je eruit moet? Dit was een zeer belangrijke vraag die ik bij Oprah miste. Misschien moet ik haar boek, Stolen Innocence, maar eens lezen.

Katten

Net als Koffiekitten ben ik ook wel gek van katten. Alleen heb ik er zelf nog steeds geen omdat ik het zo zielig vind dat ze hier niet buiten kunnen. Ook al zegt iedereen mij dat die kat dat niet erg zal vinden… Maar toch, voorlopig stel ik mij met kattenmagneetjes, kattenfoto’s, knuffelkat, … en deze katjes:

Kat1         Kat2        Kat3

(petticoatrow)

Spreuk van de Week: Ziekte

Ok, weer een dag te laat, maar u komt zodadelijk te weten waarom:migraine

Daar had hij een broertje aan dood.

Verklaring: Daar was hij verschrikkelijk bang voor; dat stond hem erg tegen. Men denkt aan een ziekte, waar een broertje aan gestorven is.

Ok, er is geen broertje gestorven aan mijn migraine, maar het is wel de reden waarom het hier wat stiller was. Dat, en het drukke weekend. Maar hopelijk komt het vanavond niet terug zodat ik morgen terug normaal kan gaan werken en leven.

Op Ontdekking

In feite zijn mijn babysit jaren voorbij. Ik heb dat heel veel gedaan. Eerst bij den bond in Schoten, nadien toen ik op kot zat in Wilrijk. Altijd amuseerde ik me wel met de kinderen. Maar er komt een moment dat je andere prioriteiten stelt in je leven en dan kwam babysitten natuurlijk achterop. Het was niet meer nodig als gemakkelijke job voor centjes te verdienen. Er was ook geen tijd meer.

Anne GeddesNu komt het terug, maar dan voor 1 gezinnetje in het bijzonder. Babysitten op mijn petekindje en haar zusje doe ik met het allergrootste plezier. Deze avond belde mijn broer weer voor een babysitavondje morgen. Voor hen is het gemakkelijk want ik kom aan huis. Voor mij is het leuk om tijd door te brengen met die twee kapoentjes en te zien hoe intensief zij elke dag dingen bijleren. Ik vind het zalig om ze gewoon te zien spelen, dingen te zien ontdekken, te lachen met het simpelste, … Morgen wordt dus weer een super leuke avond.

Test voor het Milieu

Eens geen test om te lachen, maar een serieuze test, dankzij mijn mama die me de link gaf. WWF en de gemeente Schoten hebben de handen in elkaar geslagen om jouw ecologische voetafdruk te berekenen. En vermits ik van testjes hou en ook wel wat voor het milieu wil doen ben ik er mee begonnen.

Minpunten zijn wel dat elke vraag apart geladen moet worden en het dus even duurt voor je erdoor bent terwijl het toch niet zoveel vragen zijn. Maar, ziehier mijn resultaat:

EcologischeVoetafdruk

Joepie. Ik doe beter dan de gemiddelde Belg! Maar ik kan nog veel meer doen, blijkt uit de tips achteraf. Dus ga vooral verder dan deze test en bekijk wat je meer kan doen.

Voor mij komt dit neer op volgende aandachtspunten:

  • Meer verse groentjes en vers fruit in de plaats van diepvriesproducten. Alhoewel dat dat laatste wel zeer gemakkelijk is, maar goed. Met mijn nieuw kookboekje komt dat misschien allemaal wel in orde.
  • Overschakelen op groene stroom. Tijd om daar eens naar te kijken.
  • Gewoon papier vervangen door gerecycleerd papier. Ik heb nu net nen hoop gewoon papier gekocht, maar ik zal er volgende keer zeker aan denken om gerecycleerd papier te halen.
  • Steeds koken met deksel op pot of pan. Dit loopt wel eens mis, aangezien ik gewoon geen deksel heb voor op mijn pannen.
  • De thermostaat 30 minuten voor het slapen gaan of voor het weggaan afzetten. Groot gelijk, ga ik meteen al mee beginnen se.

En jullie? Wat gaan jullie veranderen?

Knuffelen!!

free hugsVrijdag is het zover! Knuffeldag!

Alleen vind ik het spijtig dat het enkel Vlaanderen is dat knuffelt. Waarom niet heel België? Of waarom niet alle nederlandstaligen? Of waarom zelfs niet iedereen? Ik ben voor het knuffelen. Voor iedereen.

Achja, ik zou het zelf niet geweten hebben, moest ik het hier niet gelezen hebben. Maar de boodschap blijft hetzelfde: Knuffel! Hou er wel rekening mee dat u niet zomaar iedereen mag knuffelen. U mag enkel diegenen knuffelen die ook willen knuffelen. Amuseer u allemaal met het geknuffel op vrijdag!

Big Hug!

Spreuk van de Week: Blazen

Bubbles“Blazen” doet ons waarschijnlijk bijna allemaal denken aan alcohol controle. Of misschien ook aan bellenblazen. Een aantal vrienden van mij zijn daar blijkbaar verzot op. Mijn petekindje van 3 vindt dat ook enorm leuk.

Maar nu even terug naar de spreuk van deze week en mijn excuses dat ze zo laat in de week verschijnt:

Hij moest in de bus blazen.

Verklaring: Betalen. Waarschijnlijk is de oorsprong te zoeken in het kluchtspel van  uit de 14e eeuw. Daar is sprake van een man, die weer jong wil worden; een kwakzalver levert hem voor veel geld het middel: hij moet in een bus met zwart poeder blazen!

Spannend

Zoals elke week was het vanavond de pingpong les. Met ietwat tegenzin ging ik er toch naartoe. Op het einde van de les is het altijd tijd om matchen te spelen met anderen. Vandaag kwam ik als laatste met Mawa uit. Meestal verslaat zij mij wel. Deze keer was het echter (in sets) 2 – 1 voor mij! Ik was dolgelukkig. En Mawa wilde natuurlijk niet aanvaarden dat ik beter was. Ale, we gingen dan maar 15 sets spelen om te zien wie het beste was. Eerst was het 20 maar dat is geen oneven getal he.

1 – 0
1 – 1
1 – 2
2 – 2

U ziet de logica… En zo ging het verder tot 6 – 7 voor mij… en vervolgens 6 – 8 !! Jaja, ik heb gewonnen! Ja ik ben gelukkig!!!

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake