Surfer of Surfin

Een collega wees me op deze test. En de test is ook best wel leuk. Het resultaat des te leuker.


Your Surfing Habits are 60% Male, 40% Female

If we had to guess, we would guess that you are a man.
You use the internet to make your life more efficient – and to make you smarter.
For you, the internet is like a vast encyclopedia.
You search and surf extensively. You look up everything online.

Do You Use the Internet Like a Man or a Woman?

Nee, ik ben geen man. Maar laat de rest nu wel eens volledig kloppen. Ben ik dan de uitzondering die de regel bevestigt? En u? Bent u een Surfer? Of een Surfin?

Spreuk van de Week: Akker

Twee voor de prijs van één deze week. Ja, met mijn nieuwe boek bij de hand heb ik keuze genoeg. Maar omdat het vandaag zo’n vermoeiende dag was de eerste spreuk… en de tweede spreuk omdat die er toevallig achter stond en er winakker in voorkomt:

Hij is aan’t eind van de akker.akker

Verklaring: Hij kan niet verder, zijn krachten begeven hem, zijn vermogen is genoegzaam verdwenen. Aldus bij Sprenger van Eyk, Landleven.

In Groningen, in dezelfde betekenis:

Hij is aan de winakker.

Verklaring winakker: wendakker, dit is het einde van de akker, waar de boer de ploeg wendt.

Ok, ik geef toe. Het had niets met de studentenclub te maken… alhoewel … Is elke winakker niet aan de winakker?

Laatste Zomerdag

autumnVolgens de weerberichten toch. Ik heb er in ieder geval van genoten. Vanmorgen voor het eerst mijn was gaan doen in een wassalon. Ik kan u zeggen dat ik nog nooit een wasmachine zo hard heb zien schudden! Na thuis dan de was opgehangen te hebben op de nodige rekjes, stoelen en kapstokken, ben ik naar mijn broer gefietst. Een 8-tal km van hier. Op zo’n zomerse dag kan een leuk fietsritje natuurlijk niet mankeren. Spijtig genoeg voor mij was hij vandaag met z’n gezinnetje naar mijn ouders en mijn tante gegaan die in de ardennen kampeerden dit weekend. Dus ineens ook 8 km terug. Dat was niet het plan geweest, maar toch leuk. Echt genoten van mijn fietsrit.

Wat doe je dan verder op een zondagavond. Lekker relaxen in een warm bad in een warme badkamer met geurkaarsjes erbij. Weer even lezen in een boek dat ik voor mijn verjaardag gekregen had. En dat gevolgd door een lekker warme maaltijd en een tv-avondje.

Mijn Moeilijk Moment

facesIk ben iemand die moeilijk een vraag stelt aan collega’s. Ik weet dat ik het meer zou moeten doen. Je kan er alleen maar van bijleren. Als dan de collega ook nog eens laat merken dat je volgens hem iets niet goed hebt gedaan, dan loopt het bij mij helemaal mis. Ik heb liever dat ze me dan gewoon zeggen wat ik mis heb gedaan en hoe ik het beter kan doen.

Op die moment heb ik echter op de positivity blog net een aantal nuttige tips gelezen om me hierbij te helpen. Stel jezelf volgende vragen:

 1. Is this useful? Dit, zijnde het mij slecht voelen omdat ik iets gevraagd heb en ik mij weer gekleineerd voelde en het nog steeds niet van mij kan afzetten. Nee, het is niet nuttig.
 2. What is awesome about this situation? Moeilijk te zien momenteel. Waarschijnlijk dat ik er sterker kan uitkomen omdat ik weet dat dit nog steeds een zwak punt van mij is.
 3. How can I give value in this situation? Absoluut geen idee.
 4. Am I taking this too seriously? Misschien wel. Het is maar een klein onderdeel van mij. Het weerhoudt me echter van sneller een vraag te gaan stellen bij bepaalde personen.
 5. Will this matter 5 years from now? Dit voorzelf niet, maar wat ik eruit leer misschien wel.
 6. Why am I doing this? Omdat het ingebakken zit in mij. Dit vind ik zelf al geen goede reden, dus eigenlijk is er helemaal geen reden om mij daar nog langer slecht over te voelen.
 7. What can I change about this? Zekerder zijn van mezelf en daar terug aan werken. Mij niet laten overrompelen door onderhuidse opmerkingen.

Na het beantwoorden van deze vragen, voelde ik me plots al een pak beter. Ik ga proberen deze vragen te onthouden om ze volgende keer als ik mij weer zo slecht voel terug te stellen en te beantwoorden. Het helpt echt. Alleen vraag 3 gaat bij mij wegvallen. Afin, hopelijk ben ik er zoiezo volgende keer beter tegen gewapend.

Praat met mij!

zonIk voel me de laatste week regelmatig wat neerslachtig. Ik loop dan rond met het gevoel dat ik niets wil doen en omdat ik niets doe, voel ik me dan nog slechter. Ik kom er zelf blijkbaar maar heel moeilijk uit. Wat er wel voor zorgt dat ik zin heb om aan iets te beginnen is blijkbaar praten. Dat kan in het echt zijn, maar zelfs online doet het me goed. Dat gesprek kan zelfs gewoon over koetjes en kalfjes gaan en moet helemaal geen diepzinnig gesprek zijn over waarom ik me op dat moment zo stom voel. Een simpel gesprek en ik voel me beter. Ik heb zin om iets te beginnen. De zon schijnt terug.

Sex, Sex en nog eens Sex

Een onderwerp waar iedereen het vroeg of laat over heeft. Ik hou het hierbij:


You Are 45% Normal About Sex

When it comes to sex, you’re somewhat normal. You tend to have an average sex life… which is no where as boring as it sounds!
No one would probably consider your sexual experiences or preferences to be really unusual. But you probably do have a few interesting surprises up your sleeve.

Are You Normal About Sex?

Mysterieus he. Daar hou ik wel van.

Zicht op Zee

Deze avond ben ik weer eens naar een toneelstuk van Osea gaan zien, nl. Zicht op Zee. Het stuk is deze keer geen komedie, maar een thriller.

Mijn indrukken voor de pauze:  Toch eerder een komedie … Voorspelbaar … Leuk …

zicht op zee

Mijn indrukken na de pauze: Tiens … Vreemd … Aaah zit het zooo….

Meer ga ik niet vertellen natuurlijk. Wij hebben er alleszins van genoten. En jullie kunnen het stuk morgen en overmorgen nog gaan bekijken!

Help je even?

Toen ik in de eerste klas zat van de middelbare, zag ik een jongen van mijn klas naar huis lopen met al zijn boeken. Kyle was de naam. Ik vroeg me af waarom hij al die boeken mee naar huis nam. Ik dacht bij mezelf, ‘Vast weer zo’n nerd.

Ik had een druk weekend gepland, zaterdagavond een feest en zondag zou ik gaan voetballen met mijn vrienden. Ik haalde mijn schouders op en liep door. Terwijl ik verder liep, zag ik een groepje jongens aan komen rennen. Ze renden naar Kyle en sloegen hem al zijn boeken uit zijn handen en lieten hem struikelen op de vieze natte grond. Ik zag zijn bril door de lucht vliegen, hij lande een paar meter verder in het gras. Hij keek op en ik zag een trieste blik in zijn ogen. Ik had medelijden met hem en liep op hem af. Ik hielp hem zijn boeken op te rapen en terwijl hij zocht om zijn bril zag ik een traan over zijn wang rollen. Toen ik de boeken weer aan hem gaf, keek ik hem aan en zei tegen hem: “Alsof de jongens niks beters te doen hebben.”  Hij keek me aan en zei: “Hartstikke bedankt“. Er verscheen een glimlach op zijn gezicht.

Dit was één van de glimlachen die echte dankbaarheid uitstraalden. Ik vroeg hem waar hij woonde. Hij bleek bij mij om de hoek te wonen. Hij vertelde me dat hij hiervoor altijd naar een priveschool ging.

Voorheen zou ik nooit met dat soort mensen omgaan. Kyle en ik hebben de hele terugweg gepraat. Ik tilde zijn boeken. Ik vroeg hem of hij zin had om mee te gaan voetballen van het weekend. Hij wilde en in het weekend leerde ik Kyle nog beter kennen. Ik mocht hem echt, en mijn vrienden dachten er net zo over.

Maandag. Daar was Kyle weer met zijn stapel boeken. Ik sprak hem aan en zei dat hij nog eens gespierd zou worden als hij elke dag die boeken mee zou nemen. Hij moest lachen en ik nam de helft van zijn boeken over.

foreverfriendsVier jaar ging er voorbij. Kyle en ik waren de beste vrienden geworden. In het laatste jaar begonnen we te denken aan studeren. Kyle zou naar Groningen gaan en ik naar Delft. Ik wist dat we altijd vrienden zouden blijven, ook al gingen we zo ver van  elkaar weg. Kyle wilde dokter worden, ik hield het bij Prof-voetballer. Studeren was gewoon niets voor mij.

Het eindexamen naderde, Kyle zou tijdens de uitreiking van zijn diploma een speech houden. Ik plaagde hem door te zeggen dat hij een nerd was, maar ik was zo blij dat ik zelf niet op dat podium hoefde te staan.

Op de dag van de uitreiking zag ik Kyle. Hij zag er goed uit, zelfs die bril van hem stond hem goed. Er waren dagen dat hij echt geluk uitstraalde, waardoor hij soms meer afspraakjes had dan mij. Soms was ik gewoon jaloers op hem. Vandaag was één van die dagen. Ik kon zien dat hij zenuwachtig was voor de speech. Ik sloeg m’n arm om hem heen en wenste hem succes. Hij keek me aan met zijn dankbare blik, lachte en zei: “Bedankt“.

Daar stond hij dan. Hij schraapte zijn keel en begon: “Je eindexamen is een periode waarin je mensen bedankt die je hebben geholpen door deze moeilijke tijd heen te komen. Je ouders, broers, zussen, misschien je mentor, … Maar het belangrijkste van allemaal: je vrienden. Ik sta hier om jullie te vertellen dat het hebben van een goeie vriend het mooiste is wat je kunt hebben. Ik sta hier om jullie te vertellen dat er niets mooiers is dan iets te kunnen betekenen voor een ander.”

Ik zal jullie een verhaal vertellen.” Ik keek met ongeloof naar Kyle toen hij begon te vertellen over onze eerste ontmoeting. Hij wilde die week zelfmoord plegen. Hij vertelde dat hij zijn schoolkluis had leeggehaald, zodat zijn moeder later niet al die boeken naar huis hoefde te dragen. Kyle keek me diep in mijn ogen aan en liet een kleine glimlach zien. “Gelukkig leef ik nog.”

Nadat Kyle zijn verhaal had gehouden over dat ene moment in zijn leven, hoorde ik het publiek emotioneel zuchten. Ik zag zijn vader en moeder diezelfde dankbare blik zoals Kyle die had, naar mij toewerpen. Nu pas realiseerde ik me wat ik had betekent voor Kyle.

Onderschat nooit de kracht van een actie. Met een klein gebaar kun je iemands leven veranderen. In voor- en tegenspoed. Op de een of andere manier zijn we altijd met elkaar verbonden!

Ok, dit verhaal ging niet over mezelf. Maar ik kreeg het in mijn mailbox en ik wou het met iedereen delen!

Leuk Werk

Een geheugensteuntje voor mezelf en een waarheid als een koe:

werk beterHow to work better:

 1. Do one thing at a time: Dit klinkt enorm logisch, maar is het voor mij toch niet altijd.
 2. Know the problem: A problem well stated is a problem half solved.
 3. Learn to listen: Dit kan ik al wel denk ik zo.
 4. Learn to ask questions: Dit is mijn grote werkpunt.
 5. Distinguish sense from nonsense
 6. Accept change as inevitable
 7. Admit mistakes: Dit kan bij velen beter. Meestal worden er uitvluchten verzonnen om de vergissingen toch te verklaren. Niet doen dus.
 8. Say it simple
 9. Be calm
 10. Smile: Natuurlijk ben ik met dit laatste altijd akkoord.

Goed, aan iedereen die momenteel aan het werken is of moet gaan werken: Doe dat goed en met een lach op je gezicht!

Herfst

Mijn favoriete seizoen zelfs. Al die gekleurde bladeren die van de bomen vallen. Rood, bruin, geel, oranje, … Degene die mij goed kennen weten al dat ik van kleurtjes houd, dus is herfst wel de logische keuze, nietwaar?

En vandaar ook even deze test:


Your Autumn Test Results

You are a energetic, warm, optimistic person. You approach everything with a lot of enthusiasm.
When you are happiest, you are calm. You appreciate tradition and family. You enjoy feeling cozy.
You tend to be afraid of change. You are never ready for things to be different.
You find novelty to be the most comforting thing in the world. You love anything that’s new or unusual.
Your ideal day is active and full. You like to keep busy with your favorite things, and you appreciate a routine.
You tend to live in the moment. You enjoy whatever is going on, and you don’t obsess over the past or future.

The Autumn Test

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake