Bergen en Rivieren en Grotten en …

U leest het goed… dat is wat ik allemaal ga zien de komende weken. In Zwitserland. Ik trek er samen met Mawa en Martin naartoe. En ik kijk er enorm naar uit.

En normaal heb ik een strikt “niet bloggen op het werk” policy, maar voor deze keer maak ik een uitzondering. Ik wil namelijk jullie allemaal laten weten dat dit blogje niet gestorven is, maar geniet van een welverdiende vakantie, zoals mijn vriendin mij ook wenste. Ik doe trouwens ook niet aan “op voorhand bloggen” om lezers bezig te houden, dus het zal hier effectief stil zijn.

Wanneer ik terugkom begint dan alle heisa voor mijn verhuis en telenet komt pas langs op 18 september. Dus misschien zal u het zelfs tot dan zonder leesvoer van mijnentwege moeten stellen.

Een tip, voor moest u zich toch vervelen en niets beters weten om te doen, of gewoon geïnteresseerd zijn: Er staan nog genoeg links bij mijn Betere Blogs, die u zeker eens kan gaan lezen.

Veel plezier!

Gek!

Gek wordt ik daarvan. Van altijd maar te moeten zoeken naar waarom deze nieuwe laptop hier thuis niet op het netwerk wil geraken. Ik heb daar het geduld niet voor. Echt niet. En ja, nu ben ik weer een aantal uur bezig geweest met zoeken. Al een geluk dat mijn papa er wel het geduld voor kan opbrengen.

Momenteel heb ik dus even internet omdat ons netwerk nu even onbeveiligd is voor mij. En weldra moet ik me dan weer klaarmaken want ik ga met mijn ouders naar m’n nieuwe appartementje kijken. En daar nog wat dingen regelen.

Wanneer ik hier nog eens kan bloggen weet ik eigenlijk niet. Ik hoop vanavond misschien nog wat, maar verder heb ik eigenlijk wel een drukke week voor de boeg: Ik ga maandagavond lesgeven. Dinsdagavond is het dan tijd voor een voorproefje te zien van het toneelstuk dat mijn ex volgende zondag brengt in Oostende. Woensdag ga ik dan waarschijnlijk even langs een hele goede collega/vriendin om wat bij te babbelen. Donderdag is er dan afgesproken om onze reis nog wat te bespreken. Vrijdag heb ik dan toch even tijd om in te pakken, want zaterdagmorgen zijn we der al mee weg. En als ik terugkom van mijn verlof kan ik al bijna op mijn appartementje!!! Dus, allemaal leuke dingen in het vooruitzicht, waardoor het bloggen even op de achtergrond zal komen.

Hopelijk nog tot deze week, en anders zal het hier even stil zijn. Geniet allemaal van jullie eigen leventje!!!

Nachten

Al drie nachten word ik ‘s nachts wakker met hartkloppingen. Ik ben angstig op die moment. Ik moet iets verschrikkelijks gedroomd hebben, maar ik weet niet wat. Afin, in ieder geval was ik daardoor gisteren al enorm moe en vandaag nog meer. Ik ben dus vandaag niet gaan werken en ben naar mijn dokter gegaan. Zij wist spijtig genoeg ook geen oorzaak maar heeft me wel verteld om wat pillen die ik neem anders te nemen (voorzorg voor migraine) en om als ik het terug heb Sedinal te nemen om rustiger te worden en even op te staan op die moment. Hopelijk gaat het daarmee vannacht beter.

Ik heb dus net nog een paar uurtjes middagdutje gehouden. Dat was nodig. En nu heb ik eindelijk mijn internet thuis ingesteld gekregen op mijn nieuwe laptop. Maar bij deze wil ik toch mijn papa bedanken om zich er ook een avondje mee bezig te houden deze week.

Afin, ik ben dus terug. U hoort straks nog wel meer van mij, maar eerst ga ik eens lekker douchen.

Nieuwe Laptop

laptopKlokIk heb een laptop van’t werk en gebruik deze ook. Ik vind het veel leuker dan mijn vaste pc en het is ook veel sneller en beter. En zoals u al uit de titel kon afleiden, krijg ik morgen op het werk een nieuwe laptop. Een nog betere, snellere. Maar dat wil zeggen dat ik vanavond nog een aantal dingen op orde moet stellen:

 • Een lijstje met programma’s die ik voor mijn werk nodig heb, zodat ik morgen op’t werk alles direct kan installeren.
 • Een lijstje met programma’s voor persoonlijk gebruik. Dit zijn er niet veel, maar toch.
 • Zien dat ik al mijn username/paswoord combinaties ken of kan opzoeken.
 • Mijn persoonlijke bestanden opslaan op de externe van mijn papa tot morgen.

Waarschijnlijk ben ik nog wel iets vergeten, maar ik heb vanavond en morgen nog om daar aan te denken. Of u kan mij nog even helpen natuurlijk.

Quote van de Week: Leef

Is it too small a thing
To have enjoy’d the sun,
To have lived light in the spring,
To have loved, to have thought, to have done…

Matthew Arnold

Rijgedrag

Het rijgedrag van sommige mensen kan wel beter, vriendelijker, verdraagzamer. Het loont niet om te snel te rijden. Het loont ook niet om je druk te maken in de fouten van anderen. Geef anderen het voordeel van de twijfel. En zo analyseert deze test correct hoe ik mijzelf zie.


What Your Driving Says About You

You are a creative, resourceful person. You can easily entertain yourself, and you make the best of any situation.
You are always increasing your awareness of the world around you. You are a life long learner.
You are a very fair person. You treat everyone equally, even when it’s difficult to do.
You are a calm, peaceful person. You realize that arguments are only temporary, and you try to give people the benefit of the doubt.
You have the utmost respect for authority figures. You feel that rules – and their enforcement – are important.
You are focused and alert. You make sure that you are doing the right thing at all times.
You don’t feel a responsibility to anyone but yourself. You value your freedom more than anything else.
Your ego is a healthy size. You don’t think you’re more important than anyone else.

What Does Your Driving Say About You?

En kunnen jullie leven met de analyse van je rijgedrag? Tevreden?

Half Jaar

Het is zomaar gepasseerd. Zonder opgemerkt te worden. Maar deze blog bestaat dus, sinds 6 augustus een halfjaar. Mijn eerste post werd geschreven op 6 februari 2008 waarbij ik iedereen hier welkom heette. Sindsdien is er natuurlijk weer heel wat gebeurt, maar ik ben hier zeker niet van plan om statistieken van het laatste halfjaar op te sommen. Zoek die van de maanden maar en tel ze maar samen als u écht geïnteresseerd bent. Maar ik vermoed van niet.

Wat ik jullie hier wel even wil geven is de volgende wereldkaart. Van al deze landen zijn er al bezoekers geweest op deze blog in dit laatste half jaar. Benieuwd of dat nog gaat aangevuld worden binnen dit en een half jaartje.

Wereld

Verder heb ik blijkbaar tot nu to 150 (!!!) posts geschreven en kreeg ik 353 reacties op deze blog. Dat is toch gemiddeld twee reacties per post, wat ik niet zo’n slecht gemiddelde vind. Ik ben tevreden en ga nog wel even zo door!

Bezigheden

Wanneer ik veel te doen heb, durft bloggen er zo wel eens overschieten. En ik zit daar eigenlijk ook helemaal niet mee in. Alleen vind ik het dan flauw dat ge ook meestal geen reacties krijgt in die periode, wat ik wel spijtig vind. Niets aan te doen. Ik had beter dingen te doen, jullie waarschijnlijk ook.

 • Donderdagavond ben ik met mijn ouders even naar het Shopping Center in Wijnegem geweest. Best gezellig. Maar spijtig genoeg niets gevonden voor mezelf. Ik was (en ben nog steeds) op zoek naar schoenen, rokken, … Vervolgens zijn we gaan eten in de Riddershoeve in Schoten. Ook heel gezellig. En op donderdagavond is er heel de zomer Park Happening. En deze keer brachten 2 muzikanten een knap staaltje muziek. Zij speelden allebei gitaar, drum en ze zongen nog eens ook. Ze maakten wel wat ambiance.
 • Vrijdagmiddag zijn we naar het stadhuis van Antwerpen gegaan om daar de gratis rondleiding te volgen. We waren best onder de indruk van ‘t schoon verdiep. En zo weten we toch weer wat meer van Antwerpen en het stadhuis. Het was echt de moeite en hieronder kan u de traphal bezichtigen. Het dak is pas achteraf aangebouwd en wordt gedragen door uitvoerders van verschillende ambachten.

Stadhuis Antwerpen

 • Vrijdagavond was het dan tijd voor de Lichtfeesten in Reet. Samen met wat vrienden gingen we daar naar jaarlijkse goede gewoonte een of meerdere jeneverkes en duvels drinken. Spijtig genoeg was dit jaar wel de feesttent verdwenen, waardoor er geen leuke fuif meer was. Ok, er was een optreden ding in de plaats gekomen, maar dat heeft niet echt veel indruk gemaakt.
 • Zaterdag hebben de kinders van mijn broer een hele dag bij mijn ouders gezeten, dus daar heb ik ook wel mijn geniet en bezigheid mee gehad. Stickertjes plakken van de smurfen, meisjes aankleden op de laptop, … Tussendoor ook nog even met mama gaan winkelen voor wandelschoenen, en jaja, ik ben eindelijk gesteld geraakt en dus klaar voor mijn reis naar Zwitserland.
 • DiamantRacketZaterdagavond was het tijd voor het culturele aspect van dit weekend, namelijk de museumnacht in Antwerpen. We hebben eerst een aantal uur rondgedwaald in het Museum van Schone Kunsten. De Man met de Hoed zal me nu altijd bijblijven. Vervolgens schokkelden we met het Londense busje naar het Diamant Museum, alwaar we wegdroomden tussen alle pracht. En als laatste deden we nog even het Muhka, museum van hedendaagse kunst, aan. En dit laatste museum sloeg me wel wat tegen. Het enige dat ik daar echt tof vond was de grote lego toren. Afin, we hebben de avond nog gezellig afgesloten in het News Cafe.
 • Vandaag was er dan eindelijk onze viering van moederkesdag. Dus, mama, een gelukkige moederkesdag gewenst! En hopelijk zit je nu buiten lekker te genieten van wat welverdiende rust! Ja, mijn broer en zijn gezinnetje zijn komen brunchen om het te vieren en nu is de rust dus weergekeerd in dit huisje.
 • En om nog even verder te gaan, vanavond ga ik babysitten op mijn broer en zijn kinderen. Leuk leuk!

En zo weet u waar ik mij weer allemaal mee bezig hou.

Inspiratie

Soms weet ik niet wat ik wil, wat ik voel, wat ik zoek. Gaat het wel zo goed met me als ik meestal denk? Of lieg ik mezelf wat voor? Ik denk dat ik meestal goede dagen heb. Soms ook slechte. Dan heb ik zin in niets. Niet in opstaan, niet in wind tegen, niet in mijn werk. Niets kan me dan boeien. Maar door te blijven gaan kom ik er meestal toch door. En anders zal ik wat meer mijn keuzes moeten bekijken. En dat kan op de portals to peace. Een site met mooie foto’s en prachtige teksten.

Op deze moment ga ik voor One Step at a Time. En daar vind ik onder andere dat een reis bestaat uit verschillende stappen. En nog meer van dat moois.

niets

Bezige Bezoekers

En omdat ik het nu toch over widgets heb, doen we er nog eentje bij. En ja, Mawa, ook al ben je nu op vakantie, deze is speciaal voor jou!!

In mijn widget bezige bezoekers staan mensen die de laatste 30 dagen het meeste commentaar gegeven hebben hier. Het aantal bij hun naam is dus het aantal keer dat ze reageerden in deze 30 dagen.

Voila, laat dit duidelijk zijn. En hopelijk is Mawa ook tevreden met deze verduidelijking.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake