Eerste Les

Nerveus. Zenuwachtig. Help.

Een kind iets aanleren is één ding. Een heel nieuwe taal leren aan een volwassene een ander! Ik ben echt super benieuwd. En zenuwachtig! 🙂

Het zal wel weer goedkomen zekers.

Plannen

In tegenstelling tot vorig weekend, heb ik dit weekend wel plannen. Het begint morgenavond al met te gaan eten met een hoop vrienden waarvan ik er een aantal in lange tijd niet gezien heb. We trekken naar de Peking Wok. Dat wordt dus zeker en vast gezellig.

Zaterdag wordt dan een heel vermoeiende dag. Het is namelijk de Hercules Trophy. Dit is een dag sporten en team-building voor verschillende bedrijven. Zo zijn er verschillende trophy dagen en deze zaterdag is het zover voor de ICT-bedrijven. Wij doen dus ook mee met een aantal teams. Om 7u15 wordt ik al opgepikt om tegen 8u ‘s morgens al in Mechelen te zijn. Klaar voor twaalf vreemde sporten! Een verslag van die sporten krijgt u achteraf nog wel. Na al dat gesport, is er een bbq en feest. Wat kan je nog meer willen op je zaterdag? (uitslapen misschien?)

En ja, mijn posts worden nog steeds gepubliceerd vlak na dat ik ze geschreven heb. Waarom zou ik wachten tot morgen om deze post op u los te laten? Op deze manier kan ik morgen misschien al wat reacties lezen. En u kan er natuurlijk voor kiezen om niet terug te komen kijken tot zondag. Dus voor iedereen: Amuseer u dit weekend!!

Waarom bloggen?

Ik las net een interessant artikeltje over vijf mogelijke blogging doelen. En na het overlopen van dit lijstje, begon ik me af te vragen waarom ik eigenlijk blog. Het is begonnen met het over te nemen van Chriske. Ik vond het altijd zo leuk om zijn vertelseltjes te lezen. Misschien was het wel omdat ik een roze bril ophad. Misschien heb ik dat nog steeds. Maar, daar ging het hier nu niet om.

Ik wou ook bloggen. Het leek me leuk. Een uitlaatklep. En bovendien vond mijn tante het leuk om zo ook eens te weten wat wij zoal uitspookten met ons leven. Dus toen hij ermee ophield, was het best wel leuk om dat over te nemen. Maar de vraag blijft, waarom blijf ik ermee doorgaan?

Ik denk dat ik het wel leuk vind om mijn ervaringen en mijn leven hier te delen met iedereen. Om wat reactie te krijgen. Om gesteund te worden in wat ik doe. Zeker nu ik alleen ben, is het voor mij toch een manier om met alles om te gaan. In het echt kan ik zo’n gesprekken meestal niet voeren en zeg ik meestal niet wat ik voel. Enkel bij een aantal mensen heb ik het gevoel dat ik alles kwijt kan. Maar via dit blogje kan ik toch iets meer aan meer mensen kwijt en krijg ik leuke verschillende reacties. Ik denk dat dat de voornaamste reden is dat ik nu blog.

Hoofd en Hart

Om aan te tonen dat ik niet altijd begin met de testjes, heb ik een testje gehaald van bij Kat. Volg ik mijn hoofd of mijn hart? Ik ga voor beide, maar voornamelijk mijn hart. En dat is dan ook het resultaat van mijn test.


You Follow Your Heart

You’re romantic, sentimental, and emotional.
You tend to fall in (and out of) love very quickly.
Some may call you fickle, but you can’t help where your emotions take you.
You’ve definitely broken a few hearts, but you’re not a heartbreaker by nature.
Your intentions are always good, even if they change with the wind

Do You Follow Your Head or Your Heart?

Tevreden

Vandaag ben ik met de fiets naar mijn werk gegaan. 10 km verder. En dat ging vlot. Ik was terecht blij deze morgen.

In totaal heb ik vandaag iets meer dan 30 km gefietst, twee tanden laten ontzenuwen, de was gedaan, de keuken opgeruimd en een frituur gezocht dat open was. Al deze dingen hebben er nu voor gezorgd dat ik tevreden geniet van een simpel filmpje op tv, French Kiss. Spijtig genoeg is mijn verdoving nog niet volledig weg. Eigenlijk ben ik in het algemeen nog wel best gelukkig.

Spreuk van de Week: Vrienden

VriendenDeze week breng ik jullie een simpel spreekwoord met veel waarde.

Een vreemde is wellicht een vriend die je nu nog niet kent.

Verklaring: Stel je open voor nieuwe mensen.

Niets gepland

Hoe een leeg weekend toch nog leuk en gevuld kan worden. Het begon met wat shoppen in het shopping center in Wijnegem. Spijtig genoeg vond ik niets dat ik wou en dat maakte me zo ambetant dat ik ‘s avonds maar een tripje naar Holland heb gemaakt, waar ik heb mogen proeven van de Oranje Gekte samen met mijn nicht. Een leuke geslaagde avond. Vandaag heb ik dan een vriendin opgevist uit het water. Samen zijn we dan over de braderij van Schoten gegaan en genoten van een warme zondagmiddag. Het zoeken naar Neverland was de perfecte afsluiter van dit weekendje.

Commentaargevers

Zoals elke blogger heb ik graag reacties op mijn blog. Bij deze wil ik de actiefste mensen op deze blog eens in de bloemetjes zetten en eveneens iedereen aansporen om een reactie achter te laten.

De tien Bezige Bezoekers staan nu hier rechts bij in het lijstje als widget. De plugin hiervoor heb ik gehaald van de WordPress plugin website. Ik had er eerst een aantal anderen gevonden, maar die voldeden niet aan mijn eisen. Bij deze plugin kan je serieus wat instellen zoals je hier kan zien. Ik was aangenaam verrast.

Dus, zoals jullie allemaal kunnen zien krijg ik de meeste reacties nog van familie en vrienden. De meesten zonder een blogje. Misschien is het tijd voor jullie om een blog te beginnen?

Afin, zoals gezegd, ga ik hier dus even mijn top-commentaar-gevers in de bloemetjes zetten:

  1. BloemenMama: Dankzij jouw reacties aanvaard ik toch wat van je wijze raad. Ik vind het ook leuk dat ik je op deze manier op de hoogte kan houden van wat er zich afspeelt in mijn leven. En ik verwacht natuurlijk van jou dat je weer volop commentaartjes levert als je terug bent uit je vakantie. Ook al zal je dan heel wat te lezen hebben tegen dan. In ieder geval bedankt voor alles!
  2. Tante Loesje: Het geven van goede raad zit bij jullie zeker en vast in de genen. Dankzij jouw ervaringen in dit leven, sta je me altijd bij met wijze raad en regelmatig een andere kijk op wat er zich afspeelt in mijn leven. Bedankt!
  3. Stofje: Tiens, precies lang geleden dat je nog eens een reactie hebt gegeven. Misschien tijd voor en nieuwe? Tenzij je natuurlijk gestopt bent met te komen lezen, dan weet je hier ook niet van.
  4. Chriske: Ik weet dat je het nu druk hebt in je leven, en dat ik daar geen belangrijk deel meer van ben. Ik weet ook dat je hier eigenlijk niet meer komt lezen wegens te weinig tijd. Maar moest je hier toch nog eens verzeild geraken: Bedankt om mij te helpen met dit blogje op te zetten. Ik vind het super leuk. En ook bedankt voor je reacties natuurlijk. Zoals altijd weet je wel een lach op mijn gezicht te zetten. Nog steeds trouwens.
  5. Robbe: Net zoals bij stofje is het precies ook even geleden dat je een reactie gaf. Het is nochtans altijd leuk om weer eens een reactie te krijgen op een post die anders misschien reactie-loos was gebleven.
  6. Mawa: Mijn soulmate! Altijd kan ik op je rekenen. En ook jij geeft leuke reacties of inzichten en steun. Eigenlijk kan ik iedereen hiervoor wel bedanken, maar jij steekt er toch wel ver boven uit. Je bent een schat! En samen komen we wel door deze periode.
  7. C-Stof: Goh, hier heb ik helemaal geen idee of jij dit blogje nog volgt. Ik weet dat jullie mam het nog wel volgt. En ik wil jullie thuis allemaal bedanken voor de leuke reacties. Op dit blogje en daarnaast.
  8. Martin: Je laatste zéér actieve bijdrage op deze blog is natuurlijk het leveren van het idee voor een wekelijkse spreuk van de week. Dank u daarvoor. Het geeft me elke week weer een nieuw idee. Natuurlijk zijn je reacties nog steeds welkom natuurlijk. En als je nog zo eens iets wil invoeren, laat je het maar weten.
  9. Loesje: Ja, jij nog eens. In totaal had je dus mee op nummer 1 kunnen staan. En nu weet je ineens waarom je best altijd dezelfde nickname gebruikt :-). Ik zou verder gaan met Tante Loesje als ik van jou was.
  10. Kat: De eerste persoon in dit lijstje die ik eigenlijk niet in het echt ken. Maar dat wil niet zeggen dat jouw reacties minder belangrijk zijn. Ik vind het trouwens ook altijd leuk om te lezen wat er op jouw blogje komt. Bedankt voor je reacties.

Voila, dat zijn voldoende lofuitspraken, al zeg ik het zelf. Wat ik wel miste tijdens het schrijven van deze lijst, is een link tussen iemand in dat lijstje rechts naar zijn comments, of misschien zijn (of haar) laatst gegeven comment. Misschien heeft iemand een nog betere plugin hiervoor?

Trouwens, de foto is deze keer niet zomaar van het internet geplukt, maar van een heel dierbare fotografe, die naar mijn mening prachtige foto’s maakt en ze ook schitterend kan bewerken.

Soms

Soms gaat het mij allemaal goed af. Soms ben ik gelukkig. Soms ga ik de toekomst positief tegemoet.

En soms ben ik eenzaam en alleen en wil ik terug staan waar ik een jaar geleden stond toen ik mezelf een futureme mailtje naar mezelf stuurde naar vandaag. Zelfs met de hoop dat ik nu zwanger zou zijn.

En nu ik dit schrijf, realiseer ik me dat ik niet terug wil naar een jaar geleden. Ik wil nog wel samen zijn met hem, maar niet op de manier dat het was. Op een nieuwe manier. Waar we elkaar graag zien, van elkaar houden, elkaar begrijpen. Spijtig genoeg kan ik dit momenteel alleen maar dromen en zet ik het zo snel mogelijk weer opzij.

Mijn Droomhuis

Het is weer even geleden, maar er was nog eens een testje, dat ik zoals altijd naar waarheid heb ingevuld.


What the House Test Says About You

You consider yourself important, but no more important than anyone else. You love attention, but you don’t feel like you deserve more of it than anyone else.
You aren’t against being community oriented, but it’s not really your thing. You tend to prefer to focus on your family and not the neighborhood around you.
You are a social, friendly, and giving person. You like to bring people together and make them feel happy.
You look attractive, but mostly because your rely on your natural good looks to get by.
You are moved by your own inner sense of peace. You spend a lot of time reflecting on the meaning of life.

The House Test

Het is zooooo waar. Hoe kunnen ze dat nu allemaal afleiden aan de hand van wat voor huisje ik wil? Of is het gewoon goed geluk?

Mijn droomhuis is trouwens een medium huisje met meerdere verdiepen. Er is plaats rondom het huis, zeker nog ruimte tussen de huizen voor een ander huis. Mijn favoriete plaats in het huis is de living; de plaats waar je altijd gezellig samen zit. Met twee, of met vrienden of familie. Vooraan heb ik een grasveldje, maar aangezien ik het niet in orde hou ziet het er een beetje onverzorgd uit. In mijn tuin liggen wat rotsen en misschien zelfs een vijvertje tussen die rotsen.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake