Fris Pintje?

Zomaar, gelezen op de achterkant van een gele trui:

Zwemt de huig
in een wit kraagje
Ligt in de maag
een goudgeel laagje

Leuk toch?

Disney

SleepingBeautyIk ben fan van Disney. Zij brengen altijd leuke films, leuke verhaaltjes, … En zoals jullie weten ben ik ook wel fan van testjes. Zo vond ik deze week een testje bij Kat over welk Disney figuurtje jouw alter ego is. Ik ben benieuwd… Het resultaat van deze test toont dat ik een sleeping beauty ben. Dat van de ‘sleeping’ is al zeker waar. Ik ben immers net een uurtje uit mijn bed. Verder ben ik natuurlijk alles dat ze zeggen:

Disney Alter ego

En, welke disney karaktertjes lezen allemaal mijn blog? Misschien kunnen we allemaal samen een nieuw verhaaltje vormen.

Nachtrust

Nachtrust is iets dat ik al een aantal nachten mis. Maar na zo’n avond van fietsen, intensief pingpongen en nog eens fietsen moet dit zekers toch nog eens lukken. Wish me luck.

Verder heb ik toch nog even een Search bar toegevoegd onderaan in mijn linkse kolom. In het begin vond ik dat niet echt nodig, maar nu kan het voor jullie misschien wel leuk en handig zijn.

Spreuk van de Week: Verloren

Broken HeartDe start van een nieuw onderdeel van mijn blog: De Spreuk van de Week. Dit zal een zegswijze of spreekwoord zijn waarvan ik vind dat ze mooi is, leuk, interessant, gepast, … En dit allemaal dankzij Martin en zijn spreekwoorden-boekje. Of waren het zegswijzen? En nee, dat is blijkbaar niet hetzelfde.

Voor deze week een spreekwoord dat ik zelf beter ter harte zou nemen:

Wanneer ‘t hart huilt om wat het heeft verloren,
Lacht de geest om wat het heeft gevonden.

Verklaring: Elk verlies doet pijn in het hart, maar met je verstand kan je het toch begrijpen.

Luistervink?

Het moest er nog eens van komen he. Aangezien ik luisteren momenteel heel belangrijk vind en merk dat ik soms wel te weinig luister deed ik toch even de test. Achteraf bekeken vind ik het zo slecht nog niet. En het klopt eigenlijk wel.


You Are an Okay Listener

You try to be a good listener, and usually you are.
But some people are just so boring and difficult to listen to!
Your mind tends to wander during some conversations.
You are likely to space out a little or try to change the subject to something more interesting.

Are You a Good Listener?

En jullie? Luisteren jullie wel goed genoeg naar iedereen?

Geen woorden, maar een gevoel

MysticalForest

Linkeroever

Zoals alle Belgische films die hier in de zalen komen: vreemde film. Ga er niet naartoe met een volle maag. Neem geen eten mee! U zal genoeg gedegouteerd worden door de hoofdpersoon om zeker geen honger meer te hebben.

Een ander interessant punt van deze film: Elk begin is een nieuw einde.

Management Cursus: Deel 6

De Laatste Les. Vele studenten krijgen dan schrik. Het examen komt eraan. De laatste kans om nog vragen te stellen. Stress stress en nog eens stress. Wel, laat me bij deze ineens de studenten geruststellen: Hier komt absoluut geen examen bij te pas. Alleen een leuke les en verder niets.

Lesson6:

vogelA little bird was flying south for the winter. It was so cold the bird froze and fell to the ground into a large field.

While he was laying there, a cow came by and dropped some dung on him. As the frozen bird lay there in the pile of cow dung, he began to realize how warm he was. The dung was actually thawing him out! He lay there all warm and happy, and soon began to sing for joy.

A passing cat heard the bird singing and came to investigate. Following the sound, the cat discovered the bird under the pile of cow dung, and promptly dug him out and ate him.

Morals of the story:

  1. Not everyone who shits on you is your enemy.
  2. Not everyone who gets you out of shit, is your friend.
  3. And when you’re in deep shit, it’s best to keep your mouth shut!

Ok, dat laatste is betwistbaar, maar toch! In dit geval had het vogeltje zijn mond maar moeten houden. In ieder geval besluit ik met deze les de management cursus.

Have a great day!

Het leven is soms moeilijk, maar kan soms ook zo gemakkelijk zijn. Wij nemen genoegen met een gewoon goede dag. Zolang je je al niet slecht voelt, is alles toch goed. Wel, hier laten ze weten dat een goede dag niet genoeg is, dat je moet gaan voor een schitterende dag. Vermits ik zelf zo’n advies wel kan gebruiken, overloop ik hier het lijstje:

  1. Decide that fine is bad. Dit puntje gaat dus over het leren dat fijn niet genoeg is, dat je moet leren op welke manier jouw dag gewoon fijn is en dat je vervolgens álles eraan moet doen om die dag veel beter te maken! Eens zien hoe ik dit vandaag kan aanpakken: Mijn dag zou goed zijn als ik weer een appartementje kan gaan zien en als ik iets om handen heb. Dus, na deze post nog eens wat appartementjes bekijken en bellen maar.
  2. smileyGreatRelationship with self. Hoeveel is er nodig geweest om mij hier op deze plaats te zetten. Maak je bewust van je eigenwaarde. Je bent belangrijker dan je ooit hebt gedacht. Welja, ik zal proberen hier verder vanuit te gaan.
  3. Upgrade yourself. Dit klinkt veelbelovend. Wel, de upgrade van vandaag zal bestaan uit het verbeteren van mijn zelfkennis en het een beetje bijwerken van mijn Spaans.
  4. Create Huge Possibilities. Oei, mijn zwak punt.
  5. Love your hardest. Ok, dus voor alle mensen die ik vandaag tegenkom: Ik zie jullie graag en zal jullie ook op deze manier behandelen.
  6. Positive Self-talk. Tegenwoordig denk ik positiever over mezelf. Ik word stap voor stap een beter persoon op verschillende vlakken. Ik ben dan ook tevreden met mijzelf.
  7. Be God-like. Give, give, give, give and give! Dat is wat je zou moeten doen om een schitterende dag te hebben. God geeft toch ook alleen maar zonder iets terug te verwachten. Wel, here’s the catch: ik geloof niet in God. Maar het concept van geven zonder iets terug te verwachten heeft me altijd al aangesproken. Hier gaan we dus mee verder.

Voila. Met deze zeven regeltjes zou ik er dus voor moeten zorgen dat ik vandaag niet gewoon een goede dag heb, maar een schitterende. Ik vrees dat ik echter nog niet zover ben om alle stappen uit te voeren. En op het einde van de dag zal ik toch al blij zijn als ik een gewoon goede dag heb gehad.

Joppiesaus?

Kennen jullie dat? Is het echt iets van die Hollanders?

Ik had er nog nooit van gehoord en zag het in’t frituur… Het is blijkbaar een saus gemaakt van uien, mayonaise en kruiden. En is ze lekker?

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake