Terug als nieuw

Ja, ik heb het over mijzelf. Na mijn ziekenhuisbezoeken zijn er nu al een aantal weken voorbij. Twee controles in twee verschillende ziekenhuizen wegens twee achtereenvolgende operaties. Afin, vandaag was de laatste controle en alles is in orde: Mijn lies is goed aan het genezen; Mijn hart doet haar werk en het bloed stroomt bijna door de aorta zoals het moet. Het stroomt in ieder geval goed genoeg om ervoor te zorgen dat mijn bloeddruk in orde is. Conclusie: Ik ben gezond!! En voor mijn hart zal ik vanaf nu dus om het half jaar op controle moeten. Maar als dat alles is dan ben ik gelukkig.

Radio

Simpel, ouderwetse radio. Gezellig.

Post geschreven van bij mijn schoonouders thuis.

[wijvenweek] Het einde

wijvenweekWelja, zoals al eerder deze week gezegd, blog ik nog niet zo lang. Het was dan ook wel eens leuk om over opgelegde onderwerpen te schrijven. Ook al spraken de onderwerpen ‘shoppen’ en ‘wat mannen niet begrijpen’ mij niet echt aan. Er zijn momenten dat je al eens kan praten of uitvallen over die mannen en wat ze al dan niet juist of fout doen. Deze week was het bij mij in ieder geval zo niet. En ik ben dan ook nog niet het typische wijf dat van shoppen houdt en zesentwintig paar schoenen en sjakossen in de kast heeft staan.

Achteraf gezien: het was wel eens leuk en ik heb enorm veel nieuwe blogs leren kennen. En u amuseren is toch altijd het belangrijkste, nietwaar?

[wijvenweek] Wat mannen niet begrijpen

Een moeilijk onderwerp vind ik zelf. En daarom verwijs ik maar verder naar deze twee links. Zij drukken het toch al uit zoals ik het wil. En verder zullen er gisteren nog wel voldoende posts over geschreven zijn.

Stil

Stil. Ik wordt er stil van. Ik heb net de film ‘Pavilion Of Women’ gezien op tv. Elke film over China, elk boek over china, elk weetje over China raakt me. Ik zoek het niet op. Het vindt mij. Ik kan het niet ontwijken. Ik kan het niet beter beschrijven.

PavilionOfWomen

Wie ben ik echt?

En toen was het nog eens tijd voor iets anders. Een blogthing bijvoorbeeld. Bij deze ga ik dus na wie ik echt zou zijn.

The True You

1. You want your girlfriend or boyfriend to be more relaxed, calm, and composed.
2. With respect to money, you are a bit stingy.
3. You think good luck is something you won’t attain – you expect bad luck.
4. The hidden side of your personality tends to be satisfied to care for things with a minimal amount of effort.
5. You are tend to think about others’ feelings a lot, perhaps because you are so eager to be liked.
6. When it comes to finding a romantic partner, you will search and search until you find your perfect match.

Who’s The True You?

Tijd om de lezer wat meer over mezelf te vertellen. En dit zal gebeuren door vorige puntjes even te overlopen:

  1. Eerst dacht ik hierbij dat ik geen kalmer vriendje wil. Hij maakt me meestal aan het lachen met zijn gek gedoe. Maar toch, af en toe, zou ik toch samen met hem van een kalme moment willen genieten. Zoals bijvoorbeeld van een zonsondergang. Hij doet elke vakantie wel zeker één keer zijn best, maar het zou toch eens leuk zijn moest hij daar zelf van kunnen genieten.
  2. Kort en bondig: Ik let wel op mijn geld, maar gierig zou ik mezelf niet noemen.
  3. Spijtig genoeg is dit wel waar. Maar hierbij hoop ik dat er een tijd komt dat ik wel zomaar positieve dingen kan verwachten, dat ik mezelf niet wegcijfer en dat ik niet het ergste verwacht. Ik vind van mezelf dat ik daarin verbeterd ben de laatste jaren maar toch schat ik mezelf niet altijd naar waarde.
  4. Hierbij moest ik direct aan mijn plantjes denken. Ik heb recentelijk in ziekenhuizen gelegen en heb daardoor wel wat bloemetjes en plantjes gekregen. Tot mijn spijt kan ik hier melden dat bijna geen enkele bloem of plant nog leeft. Een voor een zijn ze gestorven. Voor sommigen heb ik echt mijn best gedaan, maar het mocht niet baten. Oefening baart kunst zekers. Ik heb nu enkel nog een vetplantje staan dat mijn laatste kot-jaren overleefde en een klein klimop plantje dat ik in het ziekenhuis van een collega gekregen heb.
  5. Welja, dit zou in mijn plaatje kunnen passen.
  6. Ben ik blij dat ik hem al gevonden heb, want anders had ik blijkbaar blijven zoeken. Ik geloof trouwens niet in zoeken naar je romantische partner. Die kom je tegen.

[wijvenweek] Ervaring

Ik ben nog niet lang aan het bloggen en mijn schrijfstijl zal dus nog wel evalueren. Evenals de onderwerpen waarover ik schrijf. Ik moet wel zeggen dat ik deze wijvenweek echt wel leuk vind om zo eens een andere ervaring op te doen. Het zijn misschien opgelegde onderwerpen waar ik niet altijd even veel zin heb om over te vertellen, maar het maakt me wel duidelijk dat een post niet altijd iets recent moet zijn. Het moet niet per se iets zijn dat je net hebt meegemaakt of waar je net aan dacht. Je hebt eigenlijk de mogelijkheid om eenders wat te schrijven, om oude koeien uit de sloot te halen of zelfs om verhalen te verzinnen. En dit had ik anders misschien niet nu al ingezien. Dus danku Lilith en Ilse voor deze wijvenweek.

[wijvenweek] Kinderen

Ik zit al wel een tijdje met een kinderwens. Er is een deel van mij dat al echt kinderen wil, ze wil opvoeden, ervoor zorgen en ze zien opgroeien. Maar een ander deel van mij is akkoord met mijn vriend om nu nog niet voor kinderen te kiezen. We zitten maar op een appartementje en willen nog even genieten van ons jonge leven. Niet dat er met kindjes niet meer te genieten valt, maar het is een ander soort genieten. En momenteel zal ik blij moeten zijn met het zien opgroeien van mijn petekindje en haar zusje.

En vermits mijn vriend nu nog is gaan genieten van zijn oude studentenleventje, zit ik rustig thuis te genieten van een kalme avond. Na zo’n werkweek doet mij dat wel goed.

Hobby

Mijn ouders hebben er onlangs een Hobby bijgenomen. Zo trokken ze er vorige keer al direct mee naar zee. En dat is hun blijkbaar goed bevallen want dit weekend trekken ze dan weer naar de Oranje Zon.

OranjeZon

Ik wens ze in ieder geval veel reisplezier. En nu we toch bezig zijn, hoop ik natuurlijk dat de rest van de familie ook kan genieten van een zalig paasverlof. Al heeft het af en toe wat weg van een kerstvakantie. Laat het maar gauw lente worden.

[wijvenweek] Huishoudelijk werk

Wel, meestal is dit iets dat er overschiet. Er is altijd wel iets belangrijkers of leukers te doen. Maar vermits ik voor deze week van mezelf al tevreden ben, ga’k er niet veel woorden aan vuil maken. Die moeten anders nadien toch maar weer schoongemaakt worden.

En vermits ik hier op mijn laptop voor tv zit waar het toevallig reclame is, laat me nog even dit zeggen: Weg met álle schoonmaak reclame!

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake