Ben ik normaal?

Wel, de meesten zouden direct antwoorden van niet. Volgens blogthings valt het blijkbaar nog redelijk mee. En op deze manier kunt u mij ook wat meer leren kennen, aangezien ik weinig zin heb om een “about me” page te maken of zo.


You Are Fairly Normal


You scored 65% normal on this quiz
Like most people you are normal in some ways…
But you aren’t a completely normal person. You’re a little weird too!

Why You Are Normal:

You are still with your first love

If you had to, you rather live without music and still have laughter

You prefer your friends to your family

You prefer fiction to non fiction

You prefer a good meal to a good nap

Why You Aren’t Normal:

You would not eat meat from a cloned animal

You eat the cupcake first

You don’t keep up with your horoscope

You know a little about many subjects

You find the Chicken Dance to be the more embarrassing dance

De Overwinning

ZzzzDe avond valt. Een dag werk achter de rug. Voor mij de eerste na mijn twee-weken lange afwezigheid. Moeheid zoekt me al heel de dag op. Deze morgen omdat ik niet gewend was om zo vroeg op te staan. Deze middag wegens het proberen te concentreren op het schrijven van documentatie. En nu, half liggend in de zetel, overkomt diezelfde moeheid me. Zo alleen thuis. Zo rustig in de zetel. Maar toch! Nog eerst iets afwerken. Nog te vroeg om te slapen. De moeheid sluit je ogen half. Je wordt passief. Je denkt op tijd in je bed te kruipen. En elke keer opnieuw haal je het niet. Elke keer ga je door omdat je toch nog iets leuks wilt gedaan hebben op een avond. Of omdat je het een of ander nog wil afwerken. De moeheid moet wachten. Wij zijn sterker!

En nu allemaal even lachen!!!

Smile

Kleine wijzigingen

Bezigheid voor een zondagnamiddag: het zijbalkje van je blog wat reorganiseren. Oorzaak: de Spaanse les.

Zoals sommigen onder u weten, studeer ik zo op mezelf wat spaans. Dit al voor een paar jaar, maar het draait eerder uit op een vijf-jaren plan dan op een studie. Nu in mijn verplicht rust, zit en lig verlof heb ik mij daar nog eens goed mee bezig gehouden en wil ik dat ook wel verderzetten. De site die ik volg om spaans te leren, heeft ook een woord van de dag en dit woord staat dus nu in de zijbalk. Een opfleuring van wat er al was. Verder heb ik enkel nog een simpel archiefje toegevoegd dat natuurlijk op de moment nog niet veel soeps is. Misschien binnenkort de items in mijn zijbalk opsplitsen in een deel links en een deel rechts, maar dat zien we dan wel weer.

Mijn eerste voetbalverslag

Om mijn schoonbroer een plezier te doen en aangezien mijn vriendje hier de match opzet, geef ik eens een voetbalverslagje op mijn manier. Het eerste dat we zien is dat de gele tegen de witte spelen. En in het rechterbovenhoekje zien we dat een van de twee anderlecht is. De andere club is mij onbekend. Na enige navraag bij mijn vriendje weet ik dus dat het een Europese match is en dat de gelen Bordeaux moeten voorstellen. Er is al 1 goal gemaakt voor Anderlecht.

Even tussendoor doet mijn vriend een uitleg over andere zaken zodat ik de match niet kan volgen. En nu is het dus al halftime en veel verslag is er nog niet geweest he 😉 Er worden nu wat overzichtjes gegeven van de eerste helft, maar dat interesseert me niet veel. Dus nog even geduld voor het vervolg.

VoetbalAle, hier gaan we. Ze laten weer veel volk zien. Alle voetballers kijken naar elkaar om te weten of ze mogen beginnen of niet. We krijgen een overzichtje van de stand, en ze zijn begonnen. De bal gaat van links naar rechts. Er wordt aan truitjes getrokken, waar ik niet mee akkoord ben. Verder wordt er even meer gekopt dan gevoetbalt, en ineens fluit de scheidsrechter. Ik heb zoals gewoonlijk geen flauw idee waarom. En dit gebeurt blijkbaar nog een aantal keer. En waarom mogen scheidsrechters tegenwoordig in een ander kleurtje? Vroeger waren die toch allemaal zwart. Deze heeft een rood hemdje en een zwart shortje met zwarte kousen. Dit past eigenlijk nog wel bij een scheidsrechter. Oei een witte die over een slidende gele springt en valt. Dat was tot de 48ste minuut.

VoetbalOndertussen zitten we aan de 56ste minuut want mijn vriendje gaat natuurlijk voor op de voetbal. Goh, en die zijreclames ergeren mij nog steeds. Zo’n blinkende flashende reclamefilmpjes. Dat kan toch niet handig zijn terwijl je daar je aandacht op de bal moet houden. 60ste minuut. Oei, Anderlecht spelertje neer. Andere grotere spelers houden hem stil. Komisch zicht. 65ste minuut. Een bijna goal voor Anderlecht, maar een goede en grappige sprong van de keeper. 70ste minuut, er gebeurt iets: Goal voor Bordeaux!!! Zoveel witten en die drie gelen speelden er gewoon tussen. En er ligt weer een witte op het veld, maar een gele krijgt een rode kaart en nu zijn alle voetballers ambetant. Afin, de rode kaart was terecht. Nu in de 74ste minuut zou er weer een kaartje moeten komen. En ik ben de match nu beu. Voetbalreporter zal er dus voor mij niet inzitten. Sorry Christophe 😉

In de 83ste minuut vind ik dat de spelers niet meer vriendelijk of sportief zijn tegenover elkaar. Ligt dit aan de 1 – 1 stand? En toen kwam het idee voor een ijsje met druifjes, maar het uitvoeren zal moeten wachten tot na de wedstrijd. 86ste minuut. Nog een rood kaartje en nog maar 9 gele spelertjes op het veld. Dus nu vind ik dat de witte nog een goal moeten maken eh. Maar of ze dat gaan doen ook weet ik natuurlijk niet. Ah, en we leren bij. Blijkbaar mag je maar drie vervangingen doen. En op de 91ste minuut ligt er weer een witte plat op het veld. Nog een bedenking: Waarom draagt de trainer een kostuum? Het zou toch veel logischer zijn dat die in trainingspak staat om zijn ploeg te steunen. Mijn vriend probeert me hierbij te vertellen dat het logisch is dat die in kostuum staat. In 94ste minuut is er een mislukte poging om te scoren van anderlecht. Het is genoeg geweest. Het blijft 1 – 1 en Anderlecht gaat door!

Bezigheidstherapie

passion zetelWel, als je zo heel der dagen gekluisterd bent aan je zetel (een iets kleinere versie dan het figuurtje), gebeurt er niet zo enorm veel. De highlights zijn dan de bezoekjes die je ontvangt. Andere bezigheden zijn tv kijken, lezen en zelfs wat leren. Natuurlijk een dikke danku voor het bestaan van een laptop en internet! Zo heb je toch niet de indruk dat je helemaal afgesloten bent van de buitenwereld. Je doet hier en daar een babbeltje, leest wat, leert zelfs wat bij en speelt wat spelletjes. Met al deze dingen gaat een dag toch weer snel voorbij en kan ik op het einde genieten van een goede nachtrust in mijn lekker zacht groot bed.

Toekomstmuziek

Nu even over dit blogje zelf in de plaats van over mijn ziekenhuis perikelen. Om eerlijk te zijn, weet ik zelf nog niet wat ik hier in de toekomst wil neerpennen. Misschien blijf ik zo wat verder over mezelf vertellen. Misschien geef ik wat meer commentaar of reacties op een aantal dingen. Waarschijnlijk een combinatie van beide. Het komt erop neer dat het nog alle kanten uitkan. Zoals jullie weten ben ik hier maar begonnen vermits ik af en toe Chriske zijn blog wou opvullen met vertelseltjes aangezien hij er geen tijd meer voor had.

BladmuziekEn om al even mijn klein groepje lezertjes aan te spreken, wat verwachten jullie eigenlijk van dit blogje?

Afin ja, ik zal de goede suggesties misschien wel uitvoeren. Het kan wel leuke dingen geven natuurlijk. Maar verder zal de toekomst wel uitwijzen wat jullie hier binnenkort te lezen hebben.

Dank U !!!!

boeketMet deze post wil ik iedereen die ik ken bedanken voor de steun die ze mij gegeven hebben tijdens mijn ziekenhuisvisites. Allereerst gaan mijn bedankingen uit naar mijn vriendje voor het opvangen en het regelen van vele dingen, voor bij mij te zijn op de dagen van mijn operaties, voor mij emotioneel te steunen elke keer ik dat nodig had, en voor zoveel meer. Hij is een schat.

Verder wil ik al mijn vrienden, familie en collega’s bedanken voor de bezoekjes en de steun. Al was het voor een bezoek in een van de ziekenhuizen, het zorgen voor bezigheid tijdens mijn verblijfjes, het geven van bloemen waaronder een enorm mooi boeket bloemen en verschillende plantjes, het sturen van smsjes wanneer ik me eenzaam voelde, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Iedereen weet wel waarvoor die bedankt wordt!

Dus voor iedereen: Dank u !

Overzicht Operaties

Dus, om even de wereld in te lichten: Ik ben terug thuis. Wat is er nu allemaal gebeurd?

Wel, vooreerst moest ik dus binnen in het Universitair Ziekenhuis van Gent. Daar hebben ze me “behandeld” (geopereerd is hier blijkbaar niet het juiste woord) voor een vernauwing in mijn aorta., alwaar ze dus een stent geplaatst hebben. Dit was een operatie die volgens de dokter redelijk eenvoudig was en die via de lies werd uitgevoerd. Zo gezegd, zo gedaan. De wond aan de lies werd toegedrukt met een of ander toestel dat mijn been even op het bed vastschroefde. Normaal duurt dit een 20-tal minuten. Maar dat heeft bij mij 2uur geduurd. Volgens mij door de incompetentie van die verpleegster. In ieder geval was de operatie zelf geslaagd dus ik was daar toch al tevreden over. Vrijdag mocht ik naar huis.

Maandag was ik nog niet in orde. Ik kon nog steeds niet goed staan op mijn rechterbeen enzo. Mijn huisarts is dan maar komen kijken. Die dacht aan een ontsteking aan m’n lies. De dag daarop platen laten pakken, weer naar huisarts. Die verwees me direct naar de spoed van Sint Vincentius in Antwerpen, want er was een bloedklonter in mijn slagader naar m’n been die al het bloed tegenhield. De enigste reden dat mijn rechterbeen nog bloed kreeg was via verschillende kleine “zijweggetjes”. Dus terug een operatie. Deze is ook goed verlopen, en ik ben hiervan volop aan het herstellen nu.

Ziekenhuizen

BloemenNiemand gaat er graag naartoe. Buiten misschien de bezoeker die naar het pasgeboren familielid gaat kijken. Andere bezoekers kunnen er ook nog iets leuks van maken natuurlijk. Morgen ga ik als patiëntje ernaar toe voor een behandeling (het is blijkbaar geen operatie, maar toch). Hopelijk ben ik gewoon terug tegen dat het weekend is. Ik wens trouwens mijn nonkel ook veel sterkte aangezien die ook morgen binnen gaat voor een operatie. En dan denken we ook nog even aan de twee vrienden die dezer dagen hun wijsheidstanden laten weghalen. Voor deze mensen en voor alle anderen die in een ziekenhuis liggen de komende dagen: Veel sterkte en hier zijn alvast wat bloemetjes voor jullie!

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake