Nog meer sneeuw…

Aangezien ik hier iets wou zetten en eigenlijk niet goed wist wat, krijgen jullie nog eens een testje. Een winter testje. En eentje met een zeer juist resultaat:

Your Snow Test Says You’re Independent

You feel like something good will happen to you in the next few months.
You love to work, especially when work is creative. You have the makings of a successful artist.
You are an independent, individualistic person. You thrive when you’re doing your own thing.
Your biggest worry in life is your family. You stay up at night thinking about them.
When it comes time to relax, you have no problem letting go. You are already pretty relaxed as is!

The Snow Test

 Ja, ik wacht op iets positiefs, leuks in de komende maanden. Positief denken noemen ze dat. Verder vind ik mijn werk inderdaad leuker en leuker en kan ik me er meer en meer mee amuseren. Creatieve oplossingen bedenken voor wat er gevraagd wordt, boeit me ook wel. En onafhankelijk en individualistisch word je wel als je alleen woont, vermoed ik. Zelfs dat mijn grootste zorg momenteel mijn familie is, klopt ook wel. Alleen zou ik eens de moed moeten vinden om erover te praten. En relaxen kunnen we natuurlijk als de besten. Zeker na zo’n aantal geslaagde kerstfeestjes.

Mijn Kerst

En om nog even in de kerststemming te blijven… een deeltje van mijn kerstboom (getrokken door de mama):

Hartje

Curieus naar de rest van mijn kerstboom? Dan zal je toch even moeten binnenspringen. Sorry voor al degenen die mij niet in het echt kennen en dus ook niet kunnen komen kijken…

Witte Kerst

Misschien is er buiten geen witte kerst, maar hier alleszins wel! Sinds gisteren heb ik hier sneeuw, zoals jullie misschien al opgemerkt hebben.

Geniet van uw witte kerst!

Prettige Kerstdagen!

Quote van de Week: Regen

Druk druk druk. Sommige dingen heb ik afgekregen, andere dingen zijn uitgesteld tot morgen. Deze quote had ik hier nog staan:regen

Life isn’t about waiting for the storm to pass; it’s about learning to dance in the rain.

(via)

Supertof

Een totale ommekeer. Ik heb een geweldig weekend achter de rug. Dat ging vrijdagavond van een personeelsfeestje naar de kerstmarkt op de Groenplaats gevolgd door een zeer gezellig afsluitertje in de Pelgrom. Ik was er nog nooit geweest, maar ik was aangenaam verrast. Daar wil ik zeker nog eens iets gaan drinken.

Zaterdagmorgen was het dan al vroeg dag. We trokken naar Keulen om daar eens te gaan genieten van de verschillende kerstmarkten. We hebben dit natuurlijk gecombineerd met een bezoek aan de Dom van Keulen alwaar wij samen de 509 trappen opliepen naar het dak. Prachtig zicht. Na het zoeken naar de hippo van Mawa liepen we vervolgens langs de Rijn naar het chocolademuseum, wat echt wel de moeite waard was. Daar dronken we dan natuurlijk een warme chocolademelk met slagroom. Super gewoon. En toen was het natuurlijk tijd voor dé kerstmarkt! Zelfs de regen kon ons niet tegenhouden om te genieten van een glühwein, mooi versierde (kerst)bomen en ongelooflijk prachtige kraampjes. Het ene al origneler dan het andere, maar allemaal superfantastisch geweldig. Afin, u hebt het al begrepen, het was een supertoffe dag!! Van ‘s morgens tot ‘s avonds. Ik had mij geen betere zaterdag kunnen inbeelden.

Vandaag was het een kalmere dag. Een beetje shoppen voor kerstkado’s, een zeer klein kerstmarktje aandoen achter den hoek, waar er ongelooflijk dure foto’s verkocht werden, maar ook goedkope lekkere pannekoekjes. En dankzij nog wat bezoek werd mijn avond helemaal goed gevuld.

En ja, ik voel me écht écht goed na dit supertoffe weekend!!

Moeilijk

Als je me momenteel in het echt zou vragen hoe het met me gaat, dan antwoord ik met een glimlach en zeg “goed”. Spijtig genoeg is dat niet helemaal waar. Ik heb het moeilijk en ik kan niet verklaren waarom. Is het zoals m’n mama al zei, door die donkere dagen? Is het effectief omdat ik alleen ben? Is er een andere reden? Ik weet het niet. Ik wil het wel weten, want dit is gewoon niet leuk meer. Ik heb nergens zin in.

Dark View

Ik doe gewoon wat ik anders doe in mijn leven – gaan werken, pingpongen, Nederlands lesgeven, piano spelen – maar dat is zeker en vast niet voldoende. Ik aanvaard daarom ook alle uitnodigingen die ik krijg, ook al heb ik er op voorhand niet veel zin in. Ik weet dat ik me wel zal amuseren. Maar eenders wat ik doe, het ongelukkige gevoel blijft hardnekkig zitten. Ik wil ervan af. Ik vraag jullie bij deze om hulp! Alle tips zijn welkom!

Zelfzekerheid

Om het weekend af te sluiten breng ik hier weer een testje dat ik ergens tegenkwam. Het is een test om na te gaan hoe zelfzeker je bent. En ziehier mijn resultaat:

“You’re doing an OK job of recognizing your skills, and believing in your abilities. But perhaps you’re a little too hard on yourself, and this may stop you from getting the full benefit of your mastery experiences (see below) Review our tips to find out how to improve your self-confidence.”

De “mastery experiences” worden beschreven als“things you have succeeded at in the past”. En in dat geval kan ik niet anders dan bovenstaande tekst gelijk te geven. Ik leg de lat soms wel hoog voor mezelf. En zo merk ik dat ik hier toch nog wel wat aan wil werken.

Alleen zijn

… is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ok, ik kan kiezen wat ik doe, wanneer ik iets doe, … ik heb keuzes genoeg en ik moet alleen maar rekening houden met mezelf.

witte katjesMaar… ik mis iemand om ‘s avonds bij thuis te komen. Ik mis iemand om te knuffelen en om mij vast te houden wanneer ik mij alleen voel. Ik wil iemand om alles mee te delen. Om samen dingen te doen. Om samen te genieten van het leven.

Maar… vermits ik daar momenteel toch niets aan kan veranderen, probeer ik gewoon verder te gaan met mijn leven. En al bij al is dat momenteel zo slecht nog niet.

Quote van de Week: Zicht

lookGeen spreuk deze week, maar een quote die ik vanmiddag tegenkwam en die me wel aansprak:

It’s not what you look at that matters, it’s what you see.

Henry David Thoreau

Devoxx Planning

Eindelijk ben ik eruit. Ik wil zoveel volgen. Ik wil zelfs meestal twee of meer dingen tegelijk volgen, maar dat kan natuurlijk niet. Spijtig. En wie weet verander ik daar ook nog van gedacht, maar hier is alvast de lijst van alles dat ik zou willen volgen (in chronologische volgorde):

Op woensdag:

En vervolgens donderdag:

En al dit gevolgd door de film The Day the Earth Stood Still

En, wie kan ik waar tegenkomen?

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake